10/10/07

Buah tangan terbaru Prof Muhd Kamil


Sekitar bulan Jun lepas, pertama kali bertemu dengan salah seorang insan yang dikagumi iaitu Prof Muhd Kamil Ibrahim di UKM Bangi selepas membaca PhD, Kecil Tapi Signifikan..pertemuan kedua tukang catat dengan beliau tentunya lebih bermakna..apatah lagi di dalam bulan ramadhan yang penuh keberkatan, kebetulan pula ia berlaku sehari selepas pelancaran buku beliau yang terbaru Travelog Haji: Mengubah Sempadan Iman ( THMSI )..Dalam pertemuan singkat tempoh hari, saya telah mendapatkan 3 buah buku terkini beliau untuk dihadiahkan kepada bapa mertua yang gemar membaca, untuk bacaan keluarga di Besut dan koleksi peribadi. Lebih menarik berjumpa Prof MKI ialah beliau sempat menerangkan serba sedikit kaedah menulis yang diamalkan melalui KJ method. Dan saya senang sekali dengan layanan beliau..terima kasih Prof!

Secara ringkas saya telah membaca cepat beberapa topik di dalam THMSI...terus terang ia adalah sebuah pengalaman yang cukup indah penulis berhadapan dengan keagungan dan kebesaran Allah..
Buku ini adalah antara beberapa buah buku lain yang akan dibawa pulang semasa bercuti raya..tidak sabar rasanya menunggu masa cuti yang panjang!!

No comments: