8/13/15

Ramai Bertanya..

Ya, ramai yang tanya kenapa aku lama tak menulis. Hmm. Sebenarnya aku masih menulis. Cuma tak di terbitkan dalam mana-mana media cetak. Masih lagi menulis untuk buku (yang tak siap-siap), menulis blog (yang tak publish), menulis catatan (diari bertulisan tangan) dan paling aktif menulis dan mengedit di MajalahSains.Com. Aku masih belum boleh meninggalkan majalahsains kerana ini tempat yang paling neutral bagi otak rasa aku. Kalau politik tentu akan bias. Kalau tentang agama, banyak liku-likunya dan macam-macam sebab lain. Jadi sains adalah sesuatu yang 'cool' dan menjana kecergasan otak. Paling best, ia masih neutral (bagi aku, walupun banyak juga orang yang skeptikal tentang sains).

Oh ya, aku baru sahaja mengemaskini CV. Dalam ni ada sedikit aktiviti profesional dan semi-profesional yang aku update. Bahagian Popular Writting masih kurang lengkap. Aku menggalakkan semua orang mengemaskini CV masing-masing untuk melihat kembali apa kerja-kerja signifikan yang pernah kita lakukan dalam mendapatkan rezeki Tuhan yang maha luas ini. Tak perlu segan dengan apa sahaja kerja kita, asal halal.

1 comment:

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)